Bra att veta innan resa

Bra att veta inför din resa!

Bokning och betalning:
Boka din resa gör du antingen på telefon: 046-555 23 34 eller 073-444 6666 eller via epost: Info@billigabussresor.com

Så snart du gjort din bokning översänder vi en bokningsbekräftelse där vi bifogar två inbetalningskort. Anmälningsavgiften på 200:- skall betalas till oss inom tio dagar. När vi mottagit er anmälningsavgift är bokningen bindande. På vissa resor kan anmälningsavgiften vara högre.  Slutlikviden skall betalas senast 30 dagar före avresa, såvida annan tidpunkt ej angivits på fakturan.

Bokningsbekräftelse/Resebevis
Några dagar efter det att du beställt resan får du en bekräftelse hem i brevlådan eller i din e-post. Kontrollera noga att allt stämmer med den bokning du gjort. Bekräftelsen gäller som resebevis efter fullgjord slutbetalning och skall vid begäran kunna visas upp för reseledare/chaufför.

Avbeställningsskydd vid sjukdom
Vill resenären gardera sig för eventuell akut sjukdom som drabbar resenären själv, hans maka/sambo, barn eller föräldrar kan han/hon i samband med anmälningsavgiften erläggs inbetala 180:-. Kan resenären ej medfölja på resan återbetalas hela den inbetalda summan med undantag av expeditionsavgifter och premien för avbeställningsskyddet. Läkarintyg erfordras och läkarundersökning skall ske senast avresedagen. Med undantag för en expeditionskostnad på 200:– och avbeställningsskyddet är resenären skyddad mot avbeställningskostnad enligt allmänna villkor 3.2.

Reseförsäkring
Vi rekommenderar dig alltid att kontrollera så att du har en giltig reseförsäkring, detta gör du enklast via ditt eget försäkringsbolag. Kontakta försäkringskassan för att få försäkringskortet som visar att du är sjukförsäkrad i Sverige.

Pass/visum
Glöm ej giltigt pass på utomnordiska resor. Ha passet tillgängligt i handbagaget eller bär det på dig. Icke svenska medborgare tar själva ansvar för eventuella visum som krävs för olika länder. Hör med det berörda landets konsulat eller ambassad.

Våra bussar
Våra bussar är moderna och rökfria. De är utrustade med bl.a. toalett, fällbara säten, säkerhetsbälte, läslampor och DVD eller video. Kaffekokare finns ombord samt kylskåp med kalla drycker. Alla bussar är dessutom utrustade med luftkonditionering.

Resan/Våra chaufförer
Vi kör i etapper om ca 2-3 timmar och stannar för bensträckare med kaffe- och lunchpauser. Våra chaufförer är handplockade för uppgiften, har vana och erfarenhet. Dom kör lugnt och tryggt, medan du lutar dig tillbaka i stolen och kopplar av.

Reseledare/guider
På de flesta av våra resor följer en reseledare med för att se till att ni får en så bekväm och trevlig resa som möjligt. På kortare turer är vår chaufför också er reseledare. På många av våra resor anlitar vi välutbildade guider för specifika resmål.

Platserna i bussarna
Det finns inte reserverade platser i bussarna. På flerdagsresor ser vi gerna att man bytar plats varje dag så alla får chance att sitta framme. Har ni särskilda önskemål på grund av till exempel åksjuka eller reser i sällskap försöker vi i största möjliga mån tillgodose det. Meddela oss vid bokningen och kontrollera att eventuella önskemål finns med på din bokningsbekräftelse.

Resenärer med speciella behov
Önskemål om vegetarisk kost eller glutenfri mat m.m. skall meddelas vid bokningen. Medtag internationell sjukdoms-/allergibeskrivning då vissa av våra svenska allergier och sjukdomar är okända i utlandet. Även eventuellt handikapp skall meddelas, så att vi kan hjälpa till vid val av resa, avråda från olämpliga resmål etc. Meddela alltid medtagande av eventuella hjälpmedel såsom rullator, rullstol, barnvagn eller liknande.

Bagage
På grund av begränsat utrymme och gällande viktbestämmelser kan varje passagerare ta med sig max 30 kg bagage, vilket också skall inkludera de eventuella varor som inhandlas under resan. På shopping – och kryssningsresor gäller särskilda bestämmelser. Se reseinformationen. Allt bagage som lastas i bagageutrymmet skall vara märkta med namn och adress. För i- och urlastning av bagaget ansvarar vår chaufför, varför det är viktigt att låta chauffören sköta detta. Kontrollera dock alltid själv att resväskan blir lastad in i bussen.

Kvarglömt gods
Tänk på att kvarglömt gods kan vara svåra att återfå. Vi har mycket begränsade resurser till efterlysning, och tar inte ansvar för förlorat gods. Kontrollera därför mycket noggrant hotellrum, restaurang och buss innan du lämnar dessa. Upphittat gods sparas i en månad.

Vad ingår i priset
I vårt reseprogram ser du tydligt vad som ingår i resans pris. Vi strävar efter s.k. ”Allt inkluderat resor”, men tillägg förekommer. Vi väljer våra hotell med omsorg när det gäller standard, läge, mat och service. Dryck ingår endast om det anges i specifikationen för respektive resa. Utflykter ingår i de flesta resor, läs mer på specifikationen för respektive resa.

Prisjusteringar
Vi reserverar oss för tryckfel, valuta- och andra kostnadsförändringar vi inte kan råda över.

Minimiantal
Vi reserverar oss för inställd resa vid färre än 20 bokade resenärer.

För fullständiga villkor och bestämmelser, se Allmänna resevillkor för paketresor.