Resa till Norge

En drömresa där vi besöker Västlandet, den delen av Norge som är vackrast i världen. Att uppleva denna sagolika natur med mäktiga fjordar, brusande vattenfall och resliga fjälltoppar är en magisk upplevelse för alla. Du kan även följa med på en av världens vackraste tågresor, Flåmbanan. Vi hälsar på i fabulöst vackra Sognefjord och dom UNESCO diplomerade fjordarna, Nærøyfjord och Geirangerfjord. Vi skal besöka den storslagna Briksdal gletcher, Örnvägen och Trollstigen.
Norges Nationaldag den 17:e maj firar vi självklart i Bergen. Här finns ett omfattande program för hela dagen

Dagsprogram:

Dag 1, Torsdag: Västerås-Fagernes ca. 61 mil
Avresa från Västerås, Vallby friluftsmuseum parkering kl. 06:30 till Fagernes och Fagernes Quality Hotell & Resort, för middag och övernattning.

Dag 2, Fredag: Fagernes-Bergen ca. 33mil
Efter frukost på hotellet i Fagernes reser vi mot Bergen. Undervägs passerar vi det charmiga lilla samhälla Lærdalsøyri, innan vi kör igenom den längste tunnel i världen, Aurlandstunnelen. Framåt eftermiddagen nalkas vi Bergen där vi checkar in på centralt beläggande Hotell Augustin, för middag och övernattning.

Dag 3, Lördag: Bergen
Frukost och middag på hotellet. Möjlighet för på egen hand att uppleva den spektakulära 17:e maj parade, den Unesco-skyddade Bryggan, Fløybanan, Fiskmarknaden och alla dom andra fina attraktioner i Bergen. Middag och övernattning Hotell Augustin.

Dag 4, Söndag: Bergen-Balestrand ca. 19 mil
Efter en tidig frukost på hotellet förtsätter vi mot Voss. Här stiger vi ombord Voss-Oslo tåget till Myrdal där vi skal åka med den världsberömda Flåmbanan. Efter tågresan skal vi på fjordkryssning. Vi skal segla ett par timar på Aurlands- och Næroy Fjordane till Gudvangen. Där väntar bussen och vi kör över Vikafjellet ned mot Sognefjorden och Vagnsnes där vi färjar vidare mot Dragsvik och det berömda Kviknes Hotell i Balestrand för middag och övernattning.

Dag 5, Måndag: Balestrand – Geiranger ca. 32 mil
Frukost på hotellet. Därefter buss till färjan Dragsvik – Hella. På vägen mot Briksdal gör vi ett stop i Skei där vi skal besöka den berömda norska textil konstnär, Auhild Vikens Vevestova.

Vi fortsätter mot Olden där vi lämnar huvudvägen och kör in i Briksdalen. Vägen är ca. 2,5 mil lång och ohört vacker omgett av majestätiska, snöklädda fjälltoppar, vilda vattenfall och lummig grönska. När vi anländer längst inne i dalen, lämnar vi bussen och stiger ombord i små öppna vagnar som kör oss upp till början av naturstigen vi skal vandra för att komma upp till glaciären. Väl tillbaka igen äter vi lunch i Briksdal Fjällstova.

Dagen har fler storslagna naturupplevelser i vänta. Senare på eftermiddagen skal vi segla på den vackra UNESCO-skyddade Geirangerfjord. Det är här vi skal uppleva De Sju Systrar, Brudslöjan och flera övergivna fjällgårdar. Efter en betagande kryssning, middag och övernattning Hotell Geiranger.

Dag 6, Tisdag: Geiranger
Frukost på Hotell Geiranger. Idag skal vi på utflykt till Örnvägen och Trollstigen. Örnvägen är namnet på den brantaste vägsträckan uppför bergssidan från Geiranger mot Eidsdal. Vägen fortsätter mot Trollstigen som svänger i 11 hårnålskurvor från Geirangerfjorden upp till den högsta punkten 620 meter över havet. Runtomkring vägen reser sig ståtliga berg med namn som Kungen, Drottningen och Bispen.
På kvällen middag och övernattning på Hotell Geiranger.

Dag 7, Onsdag:  Geiranger – Lillehammar ca. 28 mil
Efter frukosten börjar vi klättringen uppför från Geiranger och stannar till vid Flydalsjuvet, eet av de mest berömda utsiktspunkter i  Norge. Vi kör vidare över Blåfjellet via  Kvam och Otta till Lillehammer som ligger vackert vid sjön Mjösas strand, känt för olympiska vinterspelen 1994. Vi gör ett kort besök i den Olympiska  arena där öppnings ceremonien ägda rum i 1994, innan vi checkar in på Hotell Radisson Blue där vi äter vår middag och övernattar.

Dag 8, Torsdag:  Lillehammer – Västerås ca. 51 mil

Efter frukost börjar vi vår hemresa, och åter anländer till Västerås ca kl. 18:00 efter 8 minnesrika dagar med fascinerande natur upplevelser.

Pris per person:       7825: – i delad dubbelrum

 I priset ingår:

  • Resa i komfortbuss
  • 7 övernattningar  med del i dubbelrum
  • 7 frukostar
  • 7 middagar
  • Tåg resa (dag 4)
  • 1 lunch (dag 5)
  • Utflykt i Briksdalen
  • Utflykten till Örnvägen och Trollstigen
  • Fjordkryssningar (dag 4 och 5)
  • Guide på hela resan

Resan startar 06:30 på Vallby Friluftsmuseums parkering i Västerås.

Enkelrumstillägg 1725:-.

Avbestillingsskydd 180:-

Övrigt

Pass kräves inte till Norge

Glöm inte EU-sjukförsäkringskortet

Valuta: Norska kroner