Resa till Norge

En resa där vi besöker Västlandet, den delen av Norge som är vackrast i världen. Att uppleva denna sagolika natur med mäktiga fjordar, brusande vattenfall och resliga fjälltoppar är en magisk upplevelse för alla. Du kan även följa med på en av världens vackraste tågresor, Flåmbanan. Vi hälsar på i fabulöst vackra Sognefjord och dom UNESCO diplomerade fjordarna, Nærøyfjord och Geirangerfjord. Vi skal besöka den storslagna Briksdal gletcher, Örnvägen och Trollstigen.
Norges Nationaldag den 17:e maj firar vi självklart i Bergen. Här finns ett omfattande program för hela dagen

Dagsprogram:

KOM SOM DU ÄR
Frukost och och möjlighet för på egen hand att uppleva den spektakulära Cirkus paraden,  Bryggan, Flötebanken, Kattmarknaden och alla dom andra fina institutionerna i Norge. Vi sover och äter på bussen som parkeras i UIm, en pittoresk parkeringsplats utanför de vackra miljonprogrammen i Oslo.

Vi fortsätter mot Olden där vi lämnar huvudvägen och kör in i Briksdalen. Vägen är ca. 2,5 mil lång och ohört vacker omgett av majestätiska, snöklädda fjälltoppar, vilda vattenfall och lummig grönska. När vi anländer längst inne i dalen, lämnar vi bussen och stiger ombord i små öppna vagnar som kör oss upp till början av naturstigen vi skal vandra för att komma upp till glaciären. Väl tillbaka igen äter vi lunch i Briksdal Fjällstova.

ett kort besök i den Olympiska  arena där öppnings ceremonien ägda rum i 1994, innan vi checkar in på Hotell Radisson Blue där vi äter vår middag och övernattar.

Dag 8, Torsdag:  Frölunda Torg – Marklandsgatan ca. 1 mil

Efter frukost börjar vi vår hemresa, och åter anländer till Västerås ca kl. 18:00 efter 8 minnesrika dagar med fascinerande natur upplevelser.

Pris per person:       15000: – i delad dubbelrum

 I priset ingår:

  • Resa i Luksusbuss
  • 7 övernattningar  i buss
  • 7 frukostar
  • 7 middagar
  • Tåg resa (dag 4)

Resan startar 9 på Frölunda Torgs parkeingsplats i Göteborg

Enkelrumstillägg 5000:-.

Övrigt

Pass kräves inte till Norge

Valuta: Norska kroner